Producatorul de electricitate Hidroelectrica, controlat de stat prrin Ministerul Economiei, are un nou Directorat, care va fi condus in continuare de Mihai Stanculescu, iar Consiliul de Supraveghere a fost reconfirmat si completat.

Din noul Directorat mai fac parte Aurel Cocos, prezent si panã acum in aceasta structura de conducere, Eugen Badean, nimit director general comercial, Ovidiu Agliceru, numit director general tehnic, si Mihai Teleanu, director general de dezvoltare.

Bradean vine din compania Electrica, controlata tot de stat, unde a ocupat pozitia de director de strategie.

Agliceru a preluat functia de director general tehnic, anterior detinand pozitia de director control intern.

"Mandatul Directoratului este provizoriu si va dura pana cand Consiliul de Supraveghere va face eventuale schimbari, sau cel tarziu pana cand un nou Consiliu de Supraveghere numit conform OUG 109 (privind guvernanta corporativa - n.r.) va selecta un nou Directorat", au precizat sursele.

Din nou Directorat nu mai face parte Dragos Zachia-Zlatea, fost director general al Hidroelectria.

Reprezentantul Fondului Proprietatea, care detine 19,94% din actiunile Hidroelectrica, s-a opus numirii Directoratului si a votat "impotriva" la toti candidatii, au mentionat sursele, scrie MEDIAFAX.

Adunarea Generala a Actionarilot Hidroelectrica a revocat miercuri intregul Consiliu de Supraveghere, iar apoi i-a reconfrimat pe toti cei care ocupau aceste pozitii si a numit doi membri pe locurile vacante.

Remus Borza (presedinte), Ioan Mihaila, Remus Vulpescu, Mihai Grosan si Oana Truta au fost reconfirmati, iar Elena Popescu si pe Gabriela Sandu, ambele reprezentand statul, au fost numite pe locurile vacante.

Borza detine firma Euro Insol, adminstratorul judiciar al Hidroelectrica in perioada insolventei, respectiv iunie 2012-iunie 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.