Sistemul de taxare inversa pentru comertul cu cereale intre firme nu va mai fi limitat in timp, deoarece Guvernul a eliminat prevederea care stabilea ca acest regim special de taxare va expira la 31 mai 2014 si nici nu intentioneaza sa renunte la sistem cel putin in urmatorii patru ani, pana in 2018

Prin introducerea taxarii inverse la comertul cu cereale intre firme, taxa pe valoarea adaugata este aplicata la finalul lantului comercial, plata taxei fiind deplasata din sarcina furnizorului in cea a beneficiarului, scrie MEDIAFAX.

In luna mai, Parlamentul a prelungit cu inca un an, pana la finele lunii mai 2014, taxarea inversa la cereale. Prevederea a fost insa abrogata de Guvern la finele lunii iulie, prin modificarea Codului Fiscal, fara sa mai fie introdus un alt termen de aplicare a taxarii inverse.

Un document oficial releva ca Executivul a dorit astfel sa renunte la a mai limita in timp, la anul 2014, aplicarea taxarii inverse, intentionand sa mentina sistemul cel putin si pe parcursul urmatorilor patru ani, pana in 2018.

"Se elimina limitarea aplicarii acestei masuri pana in anul 2014, iar in prezent nu exista intentia de a se renunta la aceasta prevedere pana in anul 2018", se arata in document.

Retail jobs

In opinia autoritatilor, acest regim special de taxare reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de combatere a evaziunii fiscale, prin eliminarea "firmelor fantoma" care nu platesc taxa pe valoarea adaugata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.