Furnizorul de apa imbuteliata in sistem watercooler La Fantana a contractat la sfarsitul lunii iulie un imprumut de 34 milioane euro de la Erste Group Bank, pentru care a garantat cu bunurile, conturile, politele de asigurare, contractele si marca.

"Contractul de ipoteca asupra universalitatii bunurilor mobile prezente si viitoare ale debitorului (contractul de ipoteca) a fost incheiat la data de 5 august 2013 in vederea garantarii obligatiilor datorate de La Fantana (debitorul ipotecar) si/sau de catre o parte obligata (astfel cum acestea sunt definite in contractul de credit) prin contractul de ipoteca, contractul de facilitati de credit incheiat la data de 30 iulie 2013 intre, printre altii, de debitorul ipotecar, in calitate de imprumutat si Erste Group Bank AG, in calitate de finantator initial, aranjor, parte co-contractanta de hedging, agent si agent de garantie (contractul de credit) prin care banca a agreat sa puna la dispozitia debitorului ipotecar facilitati de credit la termen si de tip revolving in suma maxima principala de 34 milioane euro", potrivit datelor din Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare.

Valoarea estimata a tuturor obligatiilor garantate este de 51 milioane euro.

Contactati de MEDIAFAX, oficialii companiei nu au dorit sa comenteze informatia.

La Fantana este prezenta pe piata din Romania de peste zece ani si este furnizor de apa imbuteliata in sistem watercooler pentru companii si mediul rezidential. Compania are circa 500 de angajati in Romania si detine doua fabrici, la Bucuresti si Sibiu.

In mai 2007, fondul de investitii Innova Capital, cu sediul central la Varsovia, a cumparat 92% din actiunile grupului La Fantana de la fondul Oresa Ventures si de la Cristian Amza intr-o tranzactie de 35 de milioane de euro.

In prezent, Innova Capital detine 75,5% din actiunile La Fantana.

Anul trecut, La Fantana a raportat pentru anul trecut o crestere cu 21% a cifrei de afaceri, comparativ cu 2011, la 101,2 milioane lei (22,7 milioane euro) si un profit net cu 17,7% mai mare, de 11,4 milioane lei (2,56 milioane euro).

Citeste si:
Iohannis: Impozitul pe cifra de afaceri a companiilor nu mi se pare...
Iohannis: Impozitul pe cifra...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.