CFR Calatori va creste pretul biletelor de tren din luna septembrie, potrivit scrisorii de intentie convenite de Guvern cu Fondul Monetar International (FMI).

Intentionam de asemenea sa inchiriem inca 1.500 de km de sine de cale ferata inoperabile, sa majoram tarifele de transport pasageri in septembrie 2013 si sa modificam din nou formula de calcul a OSP pentru a da, incepand din luna ianuarie 2014, o pondere mai mare kilometrilor tren-pasageri parcursi”, se arata intr-un draft al scrisorii.

In privinta CFR Infrastructura, guvernul promite ca nu se va mai amesteca in conducerea companiei si ca o conducere noua va aparea la aceasta societate de stat, scrie adevarul.ro.

In plan larg, Executivul promite masuri de rationalizare a retelei, imbunatatire a absorbtiei de fonduri europene, consolidarea procesului de achizitii si reducerea costurilor. Concomitent, va fi rezolvata si problema neplatii facturilor de electricitate ale CFR Infrastructura catre Electrica, inainte de listarea acesteia din urma la bursa.

In alta ordine de idei, nici soferii nu vor fi scutiti de scumpiri.

Un ordin publicat vineri in Monitorul Oficial si care va intra in vigoare in 30 de zile de la aceasta data modifica tarifele aplicate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania pentru traversarea unor drumuri, scrie evz.ro.

Tariful pentru a trece podul la Fetesti-Cernavoda va fi de 13 lei, pentru 20 de treceri tariful ajunge la 208 lei, iar 62 de treceri timp de o luna pentru riverani va costa 73 de lei. Acum, o trecere costa tot 13 lei, dar riveranii platesc 263 de lei pentru un abonament valabil trei luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.