Banca Nationala a Romaniei a redus prognoza de inflatie pentru acest an si anul viitor, la 3,1%, de la proiectia anterioara de 3,2%, respectiv 3,3%, dupa ce in mai a fost coborata proiectia de la 3,5% pentru 2013, a anuntat miercuri guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu.

CA al BNR a analizat luni si aprobat raportul trimestrial asupra inflatiei, document care evidentiaza in perspectiva un proces de dezinflatie mai accentuat in perioada imediat urmatoare, concomitent cu o accelerare a cresterii economice.

"Am redus proiectia pentru inflatia anuala la 3,1% pentru sfarsitul acestui an si finele anului viitor, cu 0,1 puncte procentuale, respectiv 0,2 puncte procentuale in jos fata de prognoza anterioara din luna mai. Nu suntem optimisti cu aceasta prognoza, nu suntem nici pesimisti, ci am ramas prudenti. Avand in vedere componenta IPC (indicele preturilor de consum - n.r.), traiectoria descendenta s-ar putea sa fie chiar mai accentuata", a declarat Isarescu in conferinta de presa de prezentare a raportului trimestrial asupra inflatiei.

In mai, BNR a redus prognoza pentru inflatie de la 3,5% la 3,2% pentru acest an, iar pentru 2014, proiectia a urcat la 3,3%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.