Indicatorii economici recenti semnaleaza ca zona euro a depasit cea mai dificila perioada a recesiunii, a declarat, joi, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, citat de Bloomberg.

Draghi a reiterat angajamentul BCE de a asigura un nivel scazut al dobanzilor pentru o perioada indelungata, relateaza MEDIAFAX.

"Indicatorii privind increderea au aratat noi imbunatatiri, de la nivelurile scazute la care se aflau, si confirma asteptarile privind o stabilizare a activitatii economice", a declarat seful BCE intr-o conferinta de presa organizata dupa o sedinta de politica monetara a institutiei.

Conducerea BCE se asteapta ca pe parcursul unei perioade "indelungate" sa mentina costurile imprumuturilor pentru banci la "nivelurile actuale sau sa le reduca", a adaugat el, repetand o formula intodusa pentru prima data de banca centrala dupa sedinta de la inceputul lunii iunie.

Activitatea industriei prelucratoare din zona euro s-a accelerat peste asteptari in iulie, iar increderea mediului de afaceri s-a imbunatatit pentru a treia luna consecutiv, insa creditarea catre companii si populatie in uniunea monetara a inregistrat o scadere substantiala in iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.