Banca Transilvania (TLV) a raportat pentru primul semestru un profit net de 180,19 milioane lei (41 milioane euro), nivel similar cu cel din aceeasi perioada a anului trecut, iar activele totale au crescut cu 2% fata de finalul anului trecut, la 30,12 miliarde lei.

Pentru primele sase luni din 2012, banca a raportat un profit net de 179,6 milioane lei (40,9 milioane euro), iar in primul trimestru din acest an profitul s-a situat la 84,4 milioane lei (19,2 milioane euro).

Profitul brut a urcat la 209,42 milioane lei (47,68 milioane euro), de la 193,22 milioane lei in primul semestru al anului trecut, potrivit unui comunicat al bancii.

Cresterea activelor cu 2% fata de finele anului trecut a fost determinata in special de investitiile in active disponibile pentru vanzare, care s-au majorat cu 19%, la 7,76 miliarde lei.

"Primul semestru a fost pentru Banca Transilvania conform cu estimarile noastre de la inceputul anului si suntem increzatori ca vom realiza bugetul asumat fata de actionari, pentru 2013. Am reusit sa realizam un profit substantial, desi contextul economic ramane dificil. Vom continua sa fim activi pe piata, sa optimizam modelul nostru de business si, in acelasi timp, sa contribuim la revenirea economiei romanesti", a declarat, in comunicat, presedintele CA al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.