Guvernul a avizat reducerea taxei pe valoarea adaugata la paine la 9%, de la 1 septembrie, impactul negativ al masurii urmand sa fie compensat prin cresterea tot din septembrie a accizelor la alcool si introducerea de accize la bunuri de lux.

Premierul Victor Ponta a afirmat ca expertii FMI sunt in continuare sceptici legat de impactul favorabil al acestei masuri in ceea ce priveste scaderea evaziunii fiscale, dar au acceptat scaderea TVA, scrie MEDIAFAX.

El a precizat ca va solicita asociatiilor producatorilor de paine sa demonstreze intr-un termen "rezonabil" ca reducerea TVA, care nu va fi prevazuta ca o masura temporara, va contribui la diminuarea evaziunii fiscale, aratand ca esecul acestui proiect obtinut extrem de dificil va bloca extinderea unei reduceri de TVA la alte domenii

Deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu a declarat, marti, ca FMI, CE si BM au fost de acord cu reducerea TVA la paine dar nu au avut incredere ca masura va avea efectul scontat si au obligat Guvernul sa creasca impozite si taxe in compensatie.

"FMI, BM, CE au fost de acord cu aceasta masura, dar nu au avut incredere ca va avea efectul scontat si au obligat Guvernul sa creasca impozite si taxe, sa vina cu masuri compensatorii", a precizat Ialomitianu raspunzand unei intrebari referitoare la reducerea TVA la paine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.