Romania se afla printre tarile cu cea mai mare scadere a salariilor din Europa, un fenomen de diminuare a salariilor reale inregistrandu-se in 15 din cele 27 de tari ale Uniunii Europene, potrivit unui comunicat emis de catre Confederatia Europeana a Sindicatelor.
Confederatia Europeana a Sindicatelor si-a exprimat, de la inceputul crizei, preocuparea serioasa fata de impactul negativ al masurilor de austeritate asupra situatiei economice si sociale din Europa.

"Taierea salariilor si destructurarea negocierii colective nu au imbunatatit situatia cetatenilor europeni. Cu 10 luni inainte de alegerile europene, somajul in masa impreuna cu politicile de taieri de salarii sunt o combinatie care pericliteaza sustinerea cetatenilor pentru proiectul european. (...) Impactul a fost cresterea exploziva a somajului, mai mult de 26,5 milioane de oameni fiind fara o slujba. Politicile europene si ale guvernelor nationale au agravat problemele, adaugat crizei economice si o grava criza sociala", se spune in comunicatul citat de rtv.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.