Bauturile alcoolice se vor scumpi cu 25-40% daca vor creste accizele la alcool, dupa cum a anuntat luni ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat pentru MEDIAFAX presedintele patronatului GARANT, Romulus Dascalu.

"Daca se va aplica aceasta masura va creste evaziunea fiscala la 90%, de la 70-80% cat este acum. Nu se va rezolva nimic nici in sectorul painii, nici evaziunea si nici scaderile de pret, pentru diferenta de TVA se va duce in buzunarele producatorilor.

Va fi un cutremur in acest domeniu (al alcoolului - n.r.), se va inchide tot, iar veniturile la buget vor scadea. In Romania mai sunt sub 10 fabrici de bauturi alcoolice, pentru ca an de an au fost inchise", a aratat Dascalu.

In ceea ce priveste preturile, el estimeaza ca acestea vor creste cu 25-30% in cazul bauturilor slab alcoolizate si cu 40% in cazul celor puternic alcoolizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.