Taxa pe valoarea adaugata va fi redusa la paine la 9% de la 1 septembrie, iar impactul negativ al masurii, calculat la 100 milioane lei, va fi compensat prin cresterea tot din septembrie a accizelor la alcool si introducerea de accize la bunuri de lux, precum masini cu motor peste 3.000 cmc, bijuterii, obiecte din aur.

Alte bunuri de lux pentru care vor fi aplicate accize sunt iahturi, ceasuri de lux si anumite tipuri de armament, utilizat de persoane fizice, cu venituri suplimentare estimate sa fie atrase astfel din accize in acest an la 300 milioane lei.

Acciza la aur va fi calculata la gram, iar pentru alte bunuri de lux, precum masinile cu o capacitate cilindrica peste 3.000 cmc, va fi calculata in functie de valoare.

Acciza la alcool va creste de la 750 euro/hectolitru la 1.000 euro/hectolitru, in timp ce pentru bunuri de lux vor fi introduse accize, a precizat ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.