Familiile cu venituri mici care folosesc ca sursa de incalzire energia electrica ar putea beneficia de ajutoare de la stat, masura urmand sa fie aplicata din iarna viitoare, daca va fi aprobata o ordonanta in acest sens, a anuntat, vineri, ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

Ministru Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, vineri, la Deva, intr-o conferinta de presa, ca o ordonanta potrivit careia familiile cu venituri mici care folosesc ca sursa de incalzire energia electrica vor beneficia de ajutoare de la stat este in pregatire, iar din lista de motive pentru care nu se acorda sprijin financiar va fi eliminat "numaratul gainilor", scrie MEDIAFAX.

"Pregatim programul de ajutoare pentru incalzire. Vom incerca sa simplificam lista de active, vom incerca sa scoatem din acesta lista numaratul gainilor si sa ne axam pe activele principale pe care o persoana le are: daca are mai multe case, daca are masini Mercedes sau alte masini, daca are venituri din alte activitati, inchiriere si alte lucruri de genul acesta. Am introdus, de asemenea, un lucru nou. Incercam sa acordam ajutor de incalzire pentru cei care se incalzesc cu energie electrica. Acest lucru se refera la persoanele care au fost intr-un sistem centralizat de incalzire si care, din diferite motive, nu mai exista. Decat sa scoatem burlane pe geam - oricum nu mai avem voie pentru ca restrictiile de mediu sunt din ce in ce mai stricte -, vom acorda acest spijin pentru incalzire electrica", a declarat ministrul Muncii.

Potrivit Marianei Campeanu, ordonanta care va prevede ajutoarele la fi simpla.

"Pregatim ordonata simpla pentru ca am cerut abilitare pentru ea, in asa fel incat sa putem sa o aplicam incepand de anul acesta”, a afirmat ministrul.

Ministrul Muncii s-a aflat, vineri, in judetul Hunedoara, pentru a participa la Bursa Locurilor de Munca, care a avut loc in localitatile Orastie, Simeria, Calan si Hunedoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.