Ministerul Economiei a prelungit pentru 1 septembrie termenul pana la care companiile interesate de Cuprumin Abrud vor putea depune oferte, intrucat pana la data limita, 19 iulie, statul a primit o singura documentatie, incompleta.

"Intreaga procedura ar putea fi incheiata pana la finalul lunii octombrie", a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Potrivit MEDIAFAX, strategia Ministerului Economiei pentru Cuprumin, companie care are cele mai mari rezerve de cupru din tara, vizeaza atragerea de investitori sub forma unui contract comercial cu plata in avans a cantitatii de concentrat de cupru rezultata in urma exploatarii.

Vineri, 19 iulie, la expirarea termenului initial, o singura firma, Trafigura, a depus oferta pentru Cuprumin, dar documentatia a fost incompleta.

Alte doua firme, printre care si traderul Glencore, au solicitat prelungirea termenului.

Potrivit lui Vosganian, investitorii care vor sa preia Cuprumin trebuie sa prezinte o scrisoare de garantie bancara de 1,2 milioane euro, o scrisoare de bonitate pentru 40 milioane euro si trebuie sa ofere cel putin 6.900 dolari pe tona de cupru.

Ministerul Economiei a fost mandatat de Guvern sa caute un investitor cu care sa se asocieze pentru a finanta activitatea Cuprumin, acest investitor, care poate fi trader sau producator din domeniu, urmand sa contribuie cu fonduri minime de 40-50 milioane euro.

In primavara anului trecut producatorul de cupru a fost scos la vanzare cu un pret de pornire de 57,3 milioane euro, dar privatizarea a fost oprita din cauza neintelegerilor cu Roman Copper, castigatorul licitatiei. Reluarea procesului de trecere in proprietate privata a Cuprumin a fost asumata in discutiile cu Fondul Monetar International.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.