Fabrica de producere uree a combinatului de ingrasaminte chimice Azomures din Targu Mures va fi modernizata printr-o investitie de 75 milioane de euro, pentru cresterea eficientei energetice si a protectiei mediului, contractul in acest sens fiind semnat marti.

Reprezentantii Azomures au semnat, marti, in prezenta ministrului delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini, un contract pentru modernizarea fabricii de producere uree, in valoare de 75 de milioane de euro, cu firma Chemoprojekt din Cehia, scrie MEDIAFAX.

Contractul pentru modernizarea fabricii de producere uree de la Azomures constituie unul dintre primele contracte de modernizare a instalatiilor din cadrul planului de investitii de 200 de milioane de dolari anuntat de noul actionar, Ameropa AG, odata cu preluarea combinatului in aprilie 2012.

Contractul are ca antreprenor general compania Chemoprojekt din Cehia, iar compania care furnizeaza licenta pentru instalatii este Stamicarbon din Olanda, durata de executie fiind estimata la doi ani si jumatate.

Potrivit reprezentantilor Azomures, prin derularea contractului se are in vedere modernizarea instalatiei de obtinere a topiturii de uree, inlocuirea turnului de granulare existent cu o instalatie noua si moderna de granulare, ceea ce va permite conformarea cu cerintele de mediu referitoare la emisiile de pulberi si amoniac, modernizarea unitatii existente de tratare a apelor uzate, etc. In urma modernizarilor vor creste atat capacitatea de productie, de la 900 de tone pe zi la 1.425 de tone pe zi, cat si flexibilitatea instalatiei la cererile de pe piata si la fluxul intern de productie, iar astfel Azomures va livra agriculturilor un produs de o calitate superioara.

Investitiile ce vor fi derulate la Azomures vor fi indreptate in sensul cresterii eficientei energetice si a protectiei mediului, dar si a comunitatii, a spus, la semnarea contractului, vicepresedintele Consiliului de Administratie al companiei, Jan Kadanik.

Documentul a fost semnat de vicepresedintele Consiliului de Administratie al SC Azomures SA, Jan Kadanik, si directorul general al firmei Chemoprojekt din Cehia, Tomas Plachy, in prezenta ministrului delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini, a lui Marc Bruchez, atasat economic si reprezentant al Ambasadei Elvetiei la Bucuresti si a numeroase oficialitati. Ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini, a declarat, in cadrul festivitatii, ca Romania are nevoie de investitii si locuri de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.