Peste 90 la suta din fondurile europene gestionate de Ministerul Energiei au fost contractate, cele mai multe din proiectele din acest domeniu vizand generarea de energie fotovoltaica si eoliana, in timp ce proiectele de generare a energiei pe baza de biomasa sunt mai putine, spune Constantin Nita.

Ministrul Energiei, Constantin Nita, a declarat vineri, in statiunea Busteni, ca dintr-un total de 628 de milioane de euro fonduri europene gestionate de Minister, pana in prezent au fost contractate 93 la suta.

"La Axa 4 energie de care ne ocupam noi, din totalul de contractat, 628 de milioane de euro, in momentul de fata avem contractat 93 la suta. Eu spun ca este o performanta, este un lucru foarte bun, urmand ca proiectele care au fost selectate pe masura ce sunt puse in practica sa primeasca banii necesari", a spus ministrul Energiei, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit lui Constantin Nita, cele mai multe dintre proiectele pe fonduri europene sunt proiecte care vizeaza generarea de energie fotovoltaica si eoliana, numarul proiectelor axate pe generarea de energie pe baza de biomasa fiind mai putine.

"Ii incurajez pe toti investitorii sa apeleze la sistemul de producere a energiei electrice pe baza de biomasa", a spus Nita.

Ministrul Energiei a fost prezent, vineri dupa-amiaza, in statiunea prahoveana Busteni, unde a fost semnat un contract privind construirea unei statii de cogenerare cu biomasa lemnoasa care va produce caldura si energie electrica.

Valoarea investitiei este de 38 de milioane de euro, din care 18 milioane de euro sunt fonduri europene, restul de 20 de milioane de euro fiind investitie privata.

Viitoarea statie de cogenerare va furniza energie electrica in principal unui resort de golf si ski care se va construi in Busteni si va utiliza biomasa forestiera rezultata din taierea, rarefierea si curatarea forestiera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.