Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a declarat, miercuri, ca, impreuna cu viitorul cumparator al CFR Marfa, trebuie gasite solutii pentru ca oamenii sa nu plece acasa fara bani si sa nu mai aiba din ce trai, precizand ca se pot gasi solutii pentru plati compensatorii.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a venit, miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru judecarea unui recurs pe care l-a facut la o decizie de respingere a unei exceptii de neconstitutionalitate, luata de instanta care a judecat in fond dosarul "Transformatorul" si care in 12 iulie l-a condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare.

Intrebat, la intrarea in sediul ICCJ, daca se stia de disponibilizarile care ar urma sa fie facute in cadrul privatizarii CFR Marfa, fostul ministru al Transporturilor a spus ca ii pare rau ca in continuare "se discuta povesti pe surse".

"Nu stiu ce decizie va lua viitorul ministru al Transporturilor, dar eu am discutat cu toti sefii CFR-urilor si cu cu toti liderii de sindicat si le-am promis ca, cel putin atat timp cat sunt eu, nu vor fi oameni disponibilizati fara sa primeasca salarii compensatorii", a mai spus Relu Fenechiu, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat de ce nu exista nimic scris in acest sens, Relu Fenechiu a spus ca nu este nimic scris pentru ca actualul Contract Colectiv de Munca este valabil pana in aprilie 2014.

"Am vazut discutii de ce nu am prevazut un nou Contract Colectiv de Munca, dar daca intr-un proces de privatizare ii spui unui cumparator ca trebuie sa faca un nou contract colectiv in momentul in care ajunge sa cumpere societatea, nu vine nimeni", a spus Fenechiu.

Fostul ministru al Transporturilor a precizat ca important este ca, impreuna cu viitorul cumparator, sa fie gasite solutii pentru ca oamenii "sa nu plece acasa fara bani".

"Disponibilizarile trebuie facute in special din sectorul TESA, dar nu trebuie facute trimitand oamenii acasa si fara sa mai aiba din ce trai. Se gasesc solutii pentru plati compensatorii si se gasesc solutii pentru redistribuirea lor in alte sectoare unde este nevoie de personal", a mai spus Fenechiu.

Citeste si:
CFR Marfă anunță că vrea să concedieze 1.400 de angajați
CFR Marfă anunță că vrea să...

Intrebat ce are cel mai important de facut viitorul ministru al Transporturilor, Fenechiu a spus ca, din punctul lui de vedere, atragerea fondurilor europene este cel mai important lucru pentru Romania.

"Patru miliarde de euro care sa intre in Romania inseamna cate putin pentru fiecare in buzunare, pana la urma", a precizat Relu Fenechiu.

El a adaugat ca cele mai importante lucruri care ar trebui facute la Ministerul Transporturilor sunt finalizarea privatizarii CFR Marfa si continuarea restructurarii companiilor, "cel putin a celor din sectorul feroviar, dar si aerian".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.