Guvernul va efectua la sfarsitul lunii iulie prima rectificare bugetara din acest an, prin care se spera ca vor fi asigurate fonduri care sa faca posibila reducerea TVA la paine, masura care ar putea fi insa aplicata, probabil, doar din luna septembrie, potrivit premierului Victor Ponta.

"Eu sunt optimist ca una din promisiunile importante ale USL, cea referitoare la scaderea TVA pe tot lantul la paine, sunt optimist - vedeti cum spun, ca sa nu se supere ministrul de Finante si ministrul Bugetului - ca la rectificarea care va avea loc in aceasta luna vom putea sa ne tinem de cuvant", a spus Ponta la Antena 3.

El a precizat insa ca reducerea TVA la paine, anuntata initlial pentru luna iulie, nu va putea fi aplicata nici de la 1 august, deoarece rectificarea bugetului este prevazuta sa fie efectuata la 30 iulie, ci "probabil 1 septembrie, daca totul este foarte bine".

Premierul a explicat totodata ca este necesar sa existe si o opinie favorabila din partea FMI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.