Eximbank a incheiat primul semestru cu un profit brut de circa 30 milioane de lei, cu 14% mai mic decat rezultatul obtinut in aceeasi perioada din 2012, de 35 milioane lei, insa dublu fata de castigul realizat pe intreg anul trecut, potrivit datelor financiare preliminare.

"Pentru acest an ne-am setat ca obiectiv cresterea organica, dezvoltarea activitatii fiind corelata si cu o crestere a eficientei in utilizarea resurselor. Actiunile intreprinse pe finalul anului trecut si la inceputul acestui an pentru repozitionarea bancii au dat rezultate astfel ca, in primul semestru al acestui an, EximBank a inregistrat o crestere a veniturilor bancare cu aproape 5% fata de perioada similara din 2012, in timp ce cheltuielile operationale s-au redus cu 15%", a declarat, intr-un comunicat, presedintele bancii, Traian Halalai.

Expunerea totala a bancii in nume si cont propriu era la jumatatea anului cu 22% peste nivelul de la finele anului trecut.

"Per ansamblu, activitatea de creditare s-a accelerat in primele sase luni, dinamica acesteia depasind-o pe cea a garantiilor, ceea ce arata ca segmentul corporate incepe sa vada in EximBank un finantator viabil, nu numai un girant pentru creditele contractate de la alte banci comerciale", a mai spus Halalai.

El anticipeaza ca banca va incheia anul tot cu profit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.