Cea mai mare organizatie de producatori a inceput retragerea de pe piata a unei cantitati de castraveti, pe motiv ca exista supraproductie, iar pretul este prea mic.

Organizatia de producatori SC Hortifruct SRL a anuntat ca, incepand cu 10 iulie, va retrage treptat de pe piata o cantitate de aproximativ 1.000 de tone de castraveti din soiul Farbio, informeaza un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Motiviul retragerii se refera la aparitia supraproductiei si implicit a unui pret prea mic pe piata. In momentul de fata, un kilogram de castraveti Farbio costa in marile lanturi de magazine in jur de 3,2 lei.

"Este vorba despre retrageri prevazute in ordinul privind recunoasterea a organizatiilor de producatori si a grupurilor de producatori in sectorul fructe si legume. Este din cauza pretului mic, dar si din alte motive pentru care se pot face retrageri de produse de pe piata", a declarat pentru economica.net Cristian Rusu, presedintele Hortifruct.

Potrivit legislatiei in vigoare (ordin 694-2008) astfel de masuri sunt permise, iar produsele retrase vor ajunge, gratuit, la diversi beneficiari precum asociatii sau fundatii care furnizeaza servicii sociale pentru diverse categorii de persoane aflate in risc de excluziune sociala si asigura masa beneficiarilor si/sau deruleaza activitati de preparare si distribuire de hrana si ajutoare alimentare; unitati penitenciare, scoli, institutii publice de educatie si tabere de vacanta pentru copii, precum si catre institutii/unitati/centre publice de asistenta sociala, care beneficiaza de aceste cantitati suplimentar fata de cantitatile pe care le achizitioneaza in mod obisnuit din aceste produse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.