Fabrica de paine Lujerul si-ar putea inchide portile la 1 august, dupa pierderile inregistrate in primele cinci luni ale anului, iar terenul de 3,6 hectare pe care este construita va fi vandut, daca propunerea Consiliului de Administratie va fi aprobata de actionarii firmei.

Principalii actionari ai unitatii sunt Dobrogea Grup, care detine 46,4% din actiuni, si Overseas Grup Impex, cu 39,7%. La inceputul acestui an, producatorul din industria de morarit si panificatie Dobrogea a intrat in insolventa. Overseas mai are in portofoliu producatorul de paste Baneasa.

"Oprirea activitatii de productie a painii si produselor de panificatie si a activitatilor conexe acestora incepand cu data de 1 august 2013, ca urmare a inregistrarii de pierdere in lunile ianuarie-mai 2013, desfiintarea incepand cu aceeasi data a locurilor de munca ce nu mai sunt necesare societatii in aceste conditii, luarea deciziei de aplicare a masurii de concediere colectiva a salariatilor", se arata intr-un anunt de convocare a AGA.

Dupa inchiderea activitatii, utilajele ar urma sa fie vandute, constructiile demolate, iar terenul in suprafata de aproape 36.000 metri patrati sa fie impartit in noua loturi si vandut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.