Compania petroliera OMV Petrom (SNP) a vandut participatia de 99,99% pe care o detinea in firma Petrom Distributie Gaze catre Ligatne, controlata de o firma omonima inregistrata in Cipru.

"Decizia corespunde strategiei OMV Petrom de a optimiza operatiunile de downstream in vederea imbunatatirii eficientei. Partile au agreat sa pastreze confidentialitatea valorii tranzactiei. Finalizarea tranzactiei este conditionata de aprobarea prealabila a Consiliul Concurentei", potrivit unui comunicat al OMV Petrom.

Firma care detine Ligatne este actionar majoritar si al firmelor Gaz Sud si Grup Dezvoltare Retele.

In urma acestei tranzactii OMV Petrom va iesi din activitatea de distributie a gazelor catre consumatorii finali si se va concentra pe furnizarea de gaze catre clientii comerciali si industriali.

Petrom Distributie Gaze a fost infiintata in 2007. La sfarșitul anului trecut, reteaua de distributie a Petrom Distributie Gaze avea o lungime totala de circa 1.000 kilometri si deservea peste 21.000 de clienti, in principal localizati in zonele invecinate oraselor Bucuresti si Timisoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.