Presedintele Basescu a propus partidelor semnarea in septembrie, impreuna cu organizatiile din domeniul agro-alimentar, a unui pact pentru dezvoltarea agriculturii in perioada 2014-2030, care sa preia obiectivele raportului comisiei prezidentiale de specialitate, lansat luni in dezbatere publica.

"Invit toate partidele ca, dupa ce se finalizeaza procesul de adoptare a acestui raport, sa semnam cu totii, partide si institutii, producatori si beneficiari, sa semnam Pactul pentru agricultura.

Ar fi un angajament politic pe termen lung, pentru ca toata munca Comisiei la asta s-a referit, de a crea o viziune pana in 2030, avand ca fundament exercitiul bugetar 2014-2020 al UE", a declarat, luni, presedintele Traian Basescu.

El a subliniat ca strategia respectiva va fi in dezbatere publica timp de 30 de zile, perioada in care institutiile si organizatiile profesionale sau cei interesati pot propune modificarea acestuia, ulterior, in luna septembrie, trebuind "gasit timp de toti" pentru semnarea pactului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.