Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca a informat Consiliul European ca Romania isi va redefini politica energetica dupa esecul Nabucco si va avea in vedere exploatarea propriilor sale resurse fara sa mai astepte aprobari externe.
"Bineinteles, am informat Consiliul European ca Romania isi va redefini politica energetica plecand de la propriile sale resurse si fara a astepta aprobarea nimanui. Fara a intra in detalii, va pot spune ca optiunea mea acum este fara niciun fel de dubii ca Romania are obligatia sa accelereze procesele de evaluare si sa treaca la exploatarea gazelor de sist si sa evalueze si sa treaca la exploatarea gazelor si titeiului deja confirmate in Marea Neagra", a declarat Basescu, la Bruxelles, dupa reuniunea Consiliului European, scrie MEDIAFAX.

Seful statului a aratat ca o alta sursa alternativa pentru Romania este reluarea exploatarii cu tehnologii moderne a zacamintelor petroliere proprii abandonate in prezent dupa exploatarea in trecut, dar care nu a depasit circa o treime din resursa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.