Majorarea pretului la gaze si energie electrica va aduce scumpiri in lant, impactul cresterii pretului la utilitati se va resimti in industria alimentara, unde pretul unor produse ar putea creste cu 15% pana la finele anului.
9 0

Incepand de luni, pretul gazelor va fi majorat cu 8 procente, iar pretul energiei electrice va creste cu 1%, scrie MEDIAFAX.

"Majorarea pretului la gaze, de la data de 1 iulie 2013, se va repercuta asupra intregului lant alimentar", potrivit lui Sorin Minea, presedintele Romalimenta.

Producatorii au anuntat deja ca scumpirile vor veni, inevitabil, dupa scumpirea gazului si a energiei electrice, iar primele produse care se vor scumpi sunt carnea si laptele.

"Pretul carnii de porc ar putea creste cu pana la 15% in acest an, avand in vedere trendul crescator al costurilor pe care producatorii trebuie sa le suporte pentru achizitia de furaje, dar si schimbarile legislative la nivelul Uniunii Europene, arata datele furnizate de compania Carmolimp.

Salariul minim pe economie va creste de la 1 iulie, dar aceasta majorare presupune si cresterea de taxe. De exemplu, punctul de amenda, care reprezinta 10% din salariul minim brut pe economie, pentru soferii care nu respecta legea va ajunge la 80 de lei, conform realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.