Tribunalul Bucuresti a hotarat inchiderea procedurii de insolventa in cazul companiei Hidroelectrica, insa decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel a Capitalei.

Prin aceeasi decizie, luata miercuri, Tribunalul Bucuresti respins mai multe cereri de opozitie facute de Andritz Viena si Andritz Elvetia, scrie MEDIAFAX.

Comitetul Creditorilor a aprobat, in 18 iunie, planul de reorganizare a Hidroelectrica, iar compania va reveni pe piata probabil saptamana viitoare, urmand ca imediat sa fie initiata procedura de listare a unui pachet minoritar de actiuni, a anuntat, in Guvern, premierul Victor Ponta.

"Aseara, Comitetul Creditorilor a aprobat planul de reorganizare a Hidroelectrica, deci, probabil saptamana viitoare, Hidroelectrica, dupa un an de zile de lupte grele de tot, fara contracte cu «baieti destepti», fara pierderile la Videanu in buzunar, fara toate celelalte afaceri necurate, pe profit, revine pe piata", a spus Ponta.

Dosarul prin care compania detinuta de stat isi solicita singura insolventa a fost inregistrat vineri, 15 iunie 2012, la Tribunalul Bucuresti.

In primavara anului in curs, compania a reusit sa treaca pe profit. Hidroelectrica a inregistrat in primul trimestru un profit brut de 144 milioane lei (32,8 milioane euro), de la o pierdere de 136 milioane lei in primele trei luni ale anului trecut, si a avut o cifra de afaceri de 661 milioane de lei (150,7 milioane euro), in urcare cu 15,7%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.