Guvernul a mai hotarat ca Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare se va putea implica in activitatea de furnizare a energiei electrice si va avea dreptul sa transmita echipamente de imbunatatiri funciare numai sub forma de comodat catre organizatii agricole, acestea putand prelua infrastructura in proprietate dupa 5 ani, scrie MEDIAFAX.
Atributiile ANIF au fost completate de Guvern prin ordonanta de urgenta.

De asemenea, autoritatile locale vor beneficia in mod gratuit de dreptul exploatarii a 1.000 metri cubi/an de agregate minerale, pentru realizarea unor lucrari de interes public local, in baza unei ordonante de urgenta aprobata de Guvern. In caz de calamitati, pentru refacerea infrastructurii locale, autoritatile locale vor avea dreptul de a exploata, tot gratuit, 2.000 metri cubi/an agregate minerale.

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) va fi reorganizat prin divizare partiala si transmiterea catre Departamentul pentru Energie a unei "fractii" din patrimoniul Oficiului, informeaza Guvernul.

In acelasi context, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) va avea competenta doar in cazul infractiunilor de abuz in serviciu cu prejudiciu mai mare de 1 milion de euro, cauzele de evaziune fiscala, inselaciune si de frauda vamala cu acelasi nivel al daunelor revenind DNA doar daca au legatura cu fapte de coruptie. In caz contrar, cazurile de evaziune, inselaciune si infractiunile vamale cu pagube ce depasesc echivalentul in lei al sumei de un milion de euro vor trece in competenta parchetelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.