Referinta BNR a scazut la 4,4161 lei/euro si a atins minimul ultimelor trei saptamani, pe cel mai ridicat volum de tranzactionare din acest an, iar dealerii cred ca ordinele de vanzare de euro ar putea fi plasate pentru a tine cursul mai jos avand in vedere ca urmeaza plata licentelor telecom.

Rata de schimb afisata miercuri este cu 7,09 bani, respectiv cu 1,58%, sub cea publicata marti, de 4,4870 lei/euro. O paritate mai redusa decat cea de miercuri a fost anuntata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) in data de 4 iunie, cand euro a fost la 4,4008 lei.

Dupa ce joi cursul a urcat peste 4,53 lei/euro si s-a apropiat de maximul anului, cotatiile au inceput sa scada, cu un ritm mai alert in sedintele de marti si miercuri, cand leul s-a intarit cumulat cu peste 2,3%. Raportat la nivelul de joi, leul este in crestere cu 2,6%.

Analistii ING Bank au afirmat inca de marti ca leul s-ar putea aprecia si cursul poate scadea sub 4,5 lei/euro avand in vedere ca in aceasta saptamana trebuie platite licentele telecom in valoare de circa 500 milioane euro.

Pentru dolarul american, BNR a publicat miercuri un curs de 3,3881 lei/dolar, cu 3,29 bani sub nivelul de marti, de 3,4210 lei/dolar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.