Microsoft a introdus serviciile Oracle de baze de date si aplicatii Java pe propria platforma de servicii de cloud computing destinate firmelor, cele doua companii lasand in urma o indelungata rivalitate pentru a atrage clientii corporate care isi muta latura software a afacerii pe internet.

Astfel, companiile care utilizeaza serviciul de cloud Windows Azure vor putea rula popularul soft de baze de date al Oracle si celelalte aplicatii si instrumente de programare Java oferite de companie, au anuntat directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, si co-presedintele Oracle Mark Hurd intr-o conferinta de presa, potrivit Bloomberg.

Clientii au cerut ca serviciile Microsoft si Oracle sa fie compatibile, determinand cele doua companii sa colaboreze pentru a aduce o oferta consistenta.

"Era si timpul, si pe bucuram ca avem sansa sa colaboram astfel, mai constructiv, cu Oracle. Parteneriatul aduce beneficii imediate clientilor de toate formele si marimile", a afirmat Ballmer.

Ambele companii se confrunta cu o competitie dura pentru serviciile de cloud, de la companii precum Google, Amazon.com sau Salesforce.com.

Microsoft cauta sa-si diversifice sursele de venit catre servicii online, pentru a estompa impactul declinului pietei PC-urilor. In acelasi timp, Oracle se orienteaza tot mai mult catre servicii de software oferite companiilor prin abonamente online, in locul traditionalelor aplicatii instalate pe serverele proprii ale clientilor, scrie MEDIAFAX.

Colaborarea va atrage companiile interesate de o mai buna compatibilitate tehnica intre produsele Microsoft si cele Oracle. Serviciul de baze de date al Oracle concureaza cu platforma SQL Server a Microsoft.

Piata globala a bazelor de date se ridica la 28,2 miliarde de dolari la nivelul anului trecut, potrivit datelor IDC. Oracle are o cota de piata de 45%, urmat de Microsoft cu 20%, respectiv IBM cu 18%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.