Colectorii din Valcea, Gorj, Sibiu si Alba au primit cele mai multe tichete in cadrul Programului "Rabla", in timp ce cele mai putine vouchere au fost in Ialomita, Calarasi si Vaslui, potrivit datelor furnizate de Administratia Fondului pentru Mediu.

Administratia Fondului pentru Mediu a finalizat distribuirea celor 17.000 de tichete valorice alocate persoanelor fizice in cadrul Programului "Rabla" 2013.

Potrivit datelor centralizate, in Bucuresti au fost distribuite colectorilor 1.040 de tichete, transmite MEDIAFAX.

Pe primele locuri insa in topul judetelor unde au fost solicitate si repartizate cele mai multe tichete se afla Valcea - 1.485, Gorj - 1.372, Sibiu - 1.299 si Alba - 1.244.

In schimb, in mai multe judete, colectorii figureaza doar cu tichetele primite initial (in prima etapa au fost distribuite un sfert din cele 17.000 de vouchere).

Astfel, in Ialomita au fost repartizate doar 35 de tichete, in Calarasi - 36, in Vaslui - 48, in Mehedinti - 62, in Harghita - 72, in Olt (unde a fost validat un singur colector cu un singur punct de lucru, la Slatina) - 74, in Neamt - 91, in Iasi - 108, in Brasov - 130, iar in Prahova - 180.

Retail jobs

Anul acesta, in cadrul Programului "Rabla", in prima etapa, au fost distribuite 25 la suta din numarul total de tichete destinate persoanelor fizice, in functie de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene, conform statisticilor realizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Permiselor.

Consumarea tichetelor primite initial a fost conditia obligatorie pentru depunerea unei cereri de suplimentare de catre colectori, acestia putand primi maxim 200 de noi tichete la fiecare cerere.

In perioada 19 - 21 iunie 2013, in functie de cererile depuse de colectori si de deconturile facute de acestia, Administratia Fondului pentru Mediu a distribuit toate tichetele alocate persoanelor fizice si a publicat pe site-ul institutiei (www.afm.ro) situatia distribuirii tichetelor pe fiecare colector. Decizia a fost luata pentru a elimina orice suspiciune cu privire la modul de distribuire a acestora, precizeaza AFM.

Citeste si:
Tânără de 21 de ani spulberată cu mașina de un polițist la Agnita,...
Tânără de 21 de ani...

Administratia Fondului pentru Mediu mai precizeaza ca sesiunea de depunere si validare a dosarelor pentru persoanele juridice, inclusiv institutiile publice care doresc sa beneficieze de cele 3.000 de tichete care le sunt alocate prin Programul "Rabla" este deschisa in prezent. Termenul limita de depunere a dosarelor este 31 august 2013.

In termen de cel mult 45 de zile, cei care doresc sa-si achizitioneze un autovehicul si detin un tichet valoric, il pot depune la producatorul/dealerul auto acceptat in program, fara a depasi termenul de 20 noiembrie 2013.

Termenul de valabilitate a notei de inscriere pentru achizitionarea unui autovehicul nou de la un producator/dealer validat este de cel mult 90 de zile lucratoare de la emitere, fara a se depasi insa data de 20 noiembrie 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.