Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanta de urgenta privind infiintarea fondurilor mutuale pentru agricultura, prin intermediul carora fermierii vor putea fi protejati integral si de alte riscuri decat cele acoperite de firmele de asigurari.
"Odata cu infiintarea fondurilor mutuale fermierii romani nu mai risca absolut nimic din punct de vedere meteorologic sau al pierderilor cauzate de diferente de piata, din pierderi de venit. Cred ca infiintarea fondului mutual reprezinta cea mai mare realizare a agriculturii romanesti din ultimii 10 ani", a declarat vineri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, citat de MEDIAFAX.

El a aratat ca fermierii vor fi acoperiti, prin participarea la fondul mutual, pentru riscurile neacoperite de societatile de asigurare, precum grindina, seceta, pierderile de venit cauzate din anumite probleme, boli care apar pe piata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.