Ministerul Sanatatii va modifica legislatia privind taxa clawback, astfel incat aceasta sa se aplice diferentiat pentru medicamentele generice si cele originale, potrivit ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

"In scurt timp vom modifica taxa clawback, sa indreptam neajunsurile de acum. Vrem ca taxa sa fie calculata diferentiat, separat pe generice si pe medicamente originale. Vrem sa cream un sistem echitabil si sa asiguram cat mai multe medicamente generice la preturi mici", a declarat joi Nicolaescu, citat de MEDIAFAX.

El a aratat ca in prezent exista o discriminare pe piata, pentru medicamente genericele taxa fiind mai mare decat in cazul celeilalte categorii.

Pentru noile modificari privind taxa clawback, calculata in functie de veniturile obtinute de companii din vanzarea de produse compensate, ministerul are in aceasta perioada consultari cu organizatiile de profil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.