Boc: "Guvernul Ponta incearca sa ascunda incompetenta de a negocia cu FMI si CE pretul la gaze".

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa cum comenteaza declaratiile actualului prim-ministru, Victor Ponta, privind faptul ca el ar fi aprobat liberalizarea pretului la gaze, Emil Boc a spus ca Guvernul Ponta incearca sa isi acopere propria incompetenta de a negocia cu FMI si CE, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este o mare dezinformare si o incercare a Guvernului de a-si acoperi propria incompetenta in a negocia cu FMI si CE. Da, liberalizarea preturilor la gaze este obligatia Romaniei pe care am inceput-o ca negociere, de a discuta in ce conditii sa se faca. Din toate scrisorile de intentie cu FMI, de la prima pana la ultima, rezulta ca negocierile au evoluat si s-au schimbat conditiile. (...) Noi am spus clar ca nu putem accepta calendarul propus de ei si am mers pe calendarul 2020 pentru persoane fizice, respectiv 2018 pentru firme. Si nu am incheiat in februarie, calendarul nu l-am semnat, ci l-a semnat Guvernul Ponta undeva in luna mai, probabil, fara sa negocieze la sange cu FMI", a spus Boc.

CE respinge solicitarea Guvernului de a amana liberalizarea pretului gazelor

Potrivit acestuia, in Monitorul Oficial se vede clar cine a semnat calendarul de liberalizare a pretului la gaze.

"Eu am spus din primul moment despre aceasta bomba cu efect intarziat a incapacitatii guvernului de a negocia calendarul liberalizarii pretului la gaze. Noi nu am semnat pur si simplu pentru ca nu ne-am inteles. Si Guvernul Ponta putea sa faca acelasi lucru sau sa gaseasca alte solutii", a subliniat fostul premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.