Orasul Bacau este prezentat de jurnalistii britanici de la tabloidul "The Sun" ca un rai al infractorilor care comit fraude la bancomatele de pe teritoriul Marii Britanii.

"Bacau obisnuia sa fie unul dintre cele mai sarace orase ale Romaniei, insa acum este in plina expansiune. (...) Iar noua bogatie a orasului se datoreaza unui singur lucru: Bacaul este acum capitala mondiala a spargatorilor de bancomate“, se arata intr-un articol semnat Antonella Lazzeri.

Politia britanica a dezvaluit recent ca noua din zece furturi din bancomatele din Marea Britanie sunt comise de bande din Romania, in timp ce 70% din cei arestati pentru astfel de infractiuni provin din Bacau sau au legatura cu acest oras. „The Sun“ citeaza un avocat roman care sustine ca infractiunile reprezinta 75% din economia Bacaului.

„Putem vedea destul de clar ce fac ei cu banii in Romania. Duc un stil de viata luxos, cu masini si case scumpe“, a
declarat detectivul sef Steve Head, din cadrul politiei londoneze.

Una dintre cele mai de succes bande de fraudare a bancomatelor a fost condusa de fratii bacauani Viorel si Miorel Chiriac, despre care se spune ca ar fi obtinut 1,9 millioane de euro din astfel de activitati desfasurate in Londra.

Una dintre sursele citate de articolul din The Sun este comisarul Virgil Spiridon, seful Serviciului de Combatere a Criminalitarii Informatice din cadrul Inspectoratului General al Politiei.

"Bandele de fraudare din Bacau merg in Marea Britanie - le place acolo. Avem alte bande din Romania care se aduna in Franta, dar bacauanii merg in Marea Britanie. Poate pentru ca au obtinut rezultate atat de bune pana acum", a declarat Spiridon.

Acesta insa subliniaza ca aceste vremuri s-ar putea sa apuna in curand, din moment ce autoritatile englezesti si cele romane au inceput sa colaboreze pentru a opri acest fenoment.

Citeste si:
Anglia vrea să renunțe la cerința de autoizolare a persoanelor...
Anglia vrea să renunțe la...

Imigrantii romani, pe locul doi in comiterea de infractiuni in M.Britanie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.