Presedintele Basescu a declarat ca solutia premierului Victor Ponta de impozitare cu 85% a salariilor din companiile de stat face o bresa in cota unica si nu va fi bine primita de comunitatea de afaceri.

"A incercat si Boc, a incercat, cred, mai neinspirat acum, premierul Ponta, pentru ca a incalcat un principiu. Acea impozitare de 85% a iesit din povestea cu cota unica. E prima bresa care se face si cred ca nu va fi foarte bine primita de comunitatea de afaceri. (...) Incepe sa erodeze increderea mediului de afaceri ca se va mentine cota unica, cand pentru un tronson ai introdus o impozitare de 85%, orice companie va gandi: «pai, maine, cu o ordonanta de urgenta, imi face mie acelasi lucru»", a apreciat Basescu, citat de MEDIAFAX.

El a aratat ca il sustine pe premierul Ponta in rezolvarea acestei probleme, insa trebuie facuta altfel decat prin aplicarea pe tronsoane a cotei unice.

"Sunt partizan fara rezerve al gasirii unei solutii aici, dar trebuie gasita solutia care nu ne afecteaza credibilitatea. Si eu sustin, cum l-am sustinut pe Boc, sustin si efortul premierului Ponta de a gasi o solutie", a spus el.

AmCham: Impozitarea cu 85% creeaza un precedent periculos


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.