Numarul somerilor din Bulgaria va creste cu 50.000-60.000 de persoane pana la sfarsitul lunii august, astfel ca rata somajului va urca la 15%, fata de 13,8% in primul trimestru, a declarat ministrul pentru Politici Sociale si Munca, Hasan Ademov, transmite MEDIAFAX.

Ademov a aratat ca sunt persoane care au fost angajate de ceva timp prin programe sociale care se apropie de sfarsit si a avertizat ca fondurile ministerului pentru subventionarea unor noi locuri de munca se afla la un nivel minim, in timp ce fondurile UE destinate pietei muncii au fost epuizate.

Noile concedieri vor urca numarul total al somerilor din Bulgaria la 500.000 de persoane, astfel ca rata somajului va ajunge la 15% din populatie.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica NSI, in primul trimestru in Bulgaria erau 456.000 de someri.

Bulgaria mai are insa fonduri neabsorbite de la UE pentru dezvoltarea resurselor umane, care nu erau destinate pietei muncii, iar Ademovov a explicat ca guvernul va negocia cu autoritatile de la Bruxelles redirectionarea banilor pentru masuri pe piata muncii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.