Fondul Monetar International (FMI) a redus vineri estimarea de crestere a economiei americane in 2014, cu 0,3 puncte procentuale, la 2,7%, anticipand ca reducerile automate ale cheltuielilor bugetare declansate in acest an vor avea un impact asupra consumului in urmatoarele trimestre.

Pentru 2013, Fondul anticipeaza un avans al PIB de 1,9%, dupa 2,2% anul trecut, potrivit raportului anual de evaluare a economiei Statelor Unite, transmite MEDIAFAX.

Cresterea impozitelor in luna ianuarie si reducerea cheltuielilor bugetare aplicata din martie nu au avut deocamdata un impact notabil, dar vor influenta negativ consumul in trimestrele urmatoare, riscand sa afecteze redresarea economica, se arata in raport.

"Incetinirea ritmului redresarii poate intarzia normalizarea pietei muncii si poate reduce perspectivele de crestere pe termen lung, in ipoteza in care tot mai multi someri isi vor pierde competentele si legatura cu piata muncii", a subliniat FMI.

Institutia financiara anticipeaza totusi scaderea somajului in SUA, in 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.