Oamenii de afaceri americani trag un semnal de alarma cu privire la gafa Guvernului.

"In contextul recentei publicari a OUG 55/2013, Camera de Comerț Americana in Romania (AmCham Romania) atrage atentia asupra unor aspecte legate de oportunitatea si continutul acestei Ordonante. Articolul II al Ordonantei reprezinta o derogare de la principiul cotei unice de impozitare, generand un precedent periculos, afectand stabilitatea fiscala asumata public de guvern in sensul mentinerii cotei unice de impozitare de 16%, atat in cazul impozitului pe profit, cat si cel al impozitului pe venit", se arata intr-un comunicat remis de AmCham.

Guvernul a adoptat aceasta ordonanta, dupa scandalul generat de platile compensatorii incasate de fostii membri ai consiliilor de administratie a CNVM, CSSPP si CSA, ca urmare a contopirii acestora in Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Acestia au incasat sume cuprinse intre 300.000 si 600.000 de euro.

Numai ca textul publicat in Monitorul Oficial pe 6 iunie nu prevede expres ca doar sumele incasate de acestia vor fi impozitate cu 85%. Asa cum a fost publicat, documentul creeaza cadrul legal pentru impozitarea tuturor veniturilor pe care cei cu functii de conducere, fie ca lucreaza la stat sau la privat, le primesc la final de mandat, ca plati compensatorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.