Procuratura din Viena a anuntat, joi, ca a pus sub acuzare noua persoane, inclusiv pe viceguvernatorul bancii centrale a Austriei, Wolfgang Duchatczek, pentru dare de mita in vederea obtinerii de catre imprimeria bancii a unor contracte de tiparire de bani in strainatate.

Duchatczek si ceilalti opt suspecti sunt acuzati de dare de mita, spalare de bani si alte delicte, potrivit unui comunicat al procuraturii, citat de New York Times.

Potrivit MEDIAFAX, banca centrala nu a comentat decizia procurorilor si a afirmat ca Duchatczek, care este seful imprimeriei, nu va da declaratii presei.

Pedeapsa maxima este de pana la zece ani de inchisoare pentru infractiunile de care sunt acuzati cei noua, potrivit postului public TV din Austria ORF.

Imprimeria (OeBS) si monetaria (MOAG) au incheiat intre 2005 si 2011 contracte cu bancile centrale din Azerbaidjan si Siria pentru tiparirea de bancnote si baterea de moneda.

Cele doua unitati ale bancii centrale nu au inregistrat pierderi financiare de pe urma platilor incorecte, intrucat s-a convenit anterior ca acestea sa fie incluse in contracte. In total, 14 milioane de euro au ajuns prin companii offshore inapoi la clientii imprimeriei si monetariei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.