Business11 Iunie 2013

Lectura de un minut

Ministerul Finantelor Public (MFP) a atras 300 milioane lei prin licitatia de obligatiuni cu scadenta in trei ani, exact cat si-a propus, la un randament de 5,07%, in urcare fata de cel platit la precedenta emisiune cu o maturitate apropiata.

Bancile au realizat subscrieri de 889,2 milioane lei. Obligatiunile ajung la scadenta in aprilie 2016.

Trezoreria a vandut saptamana trecuta obligatiuni cu o scadenta apropiata, respectiv in august 2016, in valoarea de 541,9 milioane lei, la un randament de 4,96%.

Finantele au planificat pentru luna iunie doar licitatii de vanzare de obligatuini, fara certificate de trezorerie, in suma de 2,98 miliarde lei, in scadere cu aproape 800 de milioane de lei fata de luna mai, scrie MEDIAFAX.

Valoarea titlurilor care ajung la scadenta in luna iunie, de 1,3 miliarde de lei, este cea mai redusa din ultimii aproape doi. Valoarea medie lunara a titlurilor ajunse la maturitate a fost in primele patru luni de 3,4 miliarde de lei.

Citeste si:
Ionel Arsene: "Guvernul PNL incuie 'Prima Casa"
Ionel Arsene: "Guvernul PNL...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.