Google a adoptat masuri dure de securitate la adunarea generala a actionarilor, desfasurata joi, care au condus la interzicerea chiar si a tehnologiei Google Glass lansate de grupul american.

Decizia Google a nermultumit un grup de protectie a drepturilor consumatorilor, care a acuzat gigantul IT de ipocrizie.

Ochelarii Google Glass sunt un prototip de computer portabil cu un ecran pozitionat chiar deasupra ochiului drept al utilizatorului, precum si o camera video si un microfon. Dispozitivul permite utilizatorului sa acceseze site-uri, sa foloseasca aplicatii. Cea mai controversata functie este insa cea de inregistrare. Unele grupuri de protectie a vietii private si-au exprimat ingrijorarea ca aceaia care poarta ochelarii vor putea sa fotografieze si sa inregistreze persoane fara consimtamantul acestora, scrie MEDIAFAX.

"Camerele, dispozitivele de inregistrare si alte dispozitive, precum smartphone-urile, nu vor fi permise la adunarea actionarilor. De asemenea, este interzis sa se faca fotografii", potrivit instructiunilor de participare la adunarea generala anuala a actionarilor Google.

Organizatia nonprofit Consumer Watchdog i-a calificat drept ipocriti pe directorii Google pentru impunerea acestor restrictii.

"Google introduce unul dintre cele mai invazive dispozitive din toate timpurile. Google Glass ajuta oamenii care vor sa ne invadeze intimitatea, inregistrandu-ne si facandu-ne poze pe ascuns, dar cand vine vorba de propria lor intimitate, directorii Google o apara cu tarie, a afirmat John M. Simpson, director de proiect la Consumer Watchdog.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.