Business10 Iunie 2013

Lectura de un minut

Google a adoptat masuri dure de securitate la adunarea generala a actionarilor, desfasurata joi, care au condus la interzicerea chiar si a tehnologiei Google Glass lansate de grupul american.

Decizia Google a nermultumit un grup de protectie a drepturilor consumatorilor, care a acuzat gigantul IT de ipocrizie.

Ochelarii Google Glass sunt un prototip de computer portabil cu un ecran pozitionat chiar deasupra ochiului drept al utilizatorului, precum si o camera video si un microfon. Dispozitivul permite utilizatorului sa acceseze site-uri, sa foloseasca aplicatii. Cea mai controversata functie este insa cea de inregistrare. Unele grupuri de protectie a vietii private si-au exprimat ingrijorarea ca aceaia care poarta ochelarii vor putea sa fotografieze si sa inregistreze persoane fara consimtamantul acestora, scrie MEDIAFAX.

"Camerele, dispozitivele de inregistrare si alte dispozitive, precum smartphone-urile, nu vor fi permise la adunarea actionarilor. De asemenea, este interzis sa se faca fotografii", potrivit instructiunilor de participare la adunarea generala anuala a actionarilor Google.

Organizatia nonprofit Consumer Watchdog i-a calificat drept ipocriti pe directorii Google pentru impunerea acestor restrictii.

Citeste si:
Lansarea Android 11, amânată pe fondul protestelor din Statele Unite
Lansarea Android 11, amânată:...

"Google introduce unul dintre cele mai invazive dispozitive din toate timpurile. Google Glass ajuta oamenii care vor sa ne invadeze intimitatea, inregistrandu-ne si facandu-ne poze pe ascuns, dar cand vine vorba de propria lor intimitate, directorii Google o apara cu tarie, a afirmat John M. Simpson, director de proiect la Consumer Watchdog.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.