Gruparea Anonymous sustine ca a lansat o serie de atacuri cibernetice impotriva Guvernului turc ca raspuns la violentele comise de politie impotriva protestatarilor din piata Taksim din Istanbul si din restul tarii, relateaza cotidianul Hürriyet.

"Erdogan ar trebui sa invete din soarta presedintelui egiptean Hosni Mubarak si sa demisioneze inainte ca situatia sa se inflameze si mai mult", se afirma intr-o inregistrare video publicata pe YouTube care prezinta fotografii cu violentele recente dintre protestatari si politie.

Gruparea a reusit sa blocheze accesul la Monitorul Oficial turc si la alte site-uri, duminica. Site-ul de Internet al postului privat de televiziune NTV, criticat pentru ca nu a acoperit in mod adecvat evenimentele, a fost tinta unui aparent atac al Anonymous luni dimineata.

Acuzand Guvernul ca cenzureaza social media pentru a impiedica cetatenii sa afle adevarul, Anonymous a promis sa ingenuncheze Guvernul turc prin atacarea tuturor site-urilor de Internet ale institutiilor statului, scrie MEDIAFAX.

Luni dimineata, gruparea a anuntat pe Twitter ca a blocat site-ul de Internet al presedintelui Abdullah Gül, pe cel al partidului de guvernamant Justitie si Dezvoltare (AKP), al guvernatorului Istanbulului si pe cel al politiei din acest oras.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.