Guvernul a decis sa extinda cu sase luni termenul de privatizare a Postei, dar si sa initieze un proces de restructurare a companiei si "reasezare" a datoriilor in conditiile in care pana marti, la expirarea termenului, niciun investitor nu a cumparat caietul de sarcini.

Decizia a fost luata in sedinta de miercuri a Guvernului, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

"In perioada aceasta de sase luni, compania va fi restructurata inclusiv din punct de vedere al numarului de personal, iar datoriile vor fi reasezate, prin transformare in actiuni sau reesalonare, dupa care va fi initiat efectiv procesul de privatizare", au aratat sursele.

Potrivit acestora, ministrul Comunicatiilor a primit mandat ca in termen de o saptamana sa redacteze un act normativ care sa reglementeze situatia companiei.

Ofertele ferme si angajante pentru privatizarea companiei vor putea fi depuse pana la 30 iunie 2014, acest ultim termen putand fi insa devansat daca se constata ca operatorul postal a devenit atractiv in urma reorganizarii.

Decizia a fost luata in sedinta de miercuri a Guvernului, a declarat agentiei MEDIAFAX ministrul Comunicatilor, Dan Nica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.