Romania, alaturi de Slovacia, ar putea beneficia de un an in plus pentru a cheltui fondurile disponibile prin intermediul politicii de coeziune.
Potrivit unui comunicat remis marti, masura propusa ar oferi Romaniei si Slovaciei mai mult timp pentru a cheltui fondurile disponibile prin intermediul politicii de coeziune. Totodata, ea ar permite o mai buna selectie si implementare a proiectelor strategice - de exemplu, pentru a stimula competitivitatea IMM-urilor si crearea de locuri de munca pentru tineri.

"In ceea ce priveste Romania si Slovacia, ca urmare a deciziilor Consiliului European, prezenta propunere le ofera posibilitatea de a folosi fondurile UE acolo unde este cel mai mult nevoie de ele. Cele doua tari ar trebui sa considere aceasta masura drept un stimulent pentru a-si consolida eforturile de reformare si de investitie", a declarat comisarul pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, László Andor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.