Victor Ponta a declarat ca unul dintre obiectivele sale este alinierea Romaniei in domeniul energiilor regenerabile la media europeana.

"Primul obiectiv este acela de a integra Romania si de a alinia politica Romaniei in domeniul energiilor regenerabile la media europeana si aici decizia noastra este de a sustine in continuare energia verde insa pastrand un echilibru cu sustenabilitatea economica. Mai pe romaneste, vrem energie regenerabila, dar vrem sa tinem costurile pentru industrie si pentru populatie in limitele acceptabile, pentru ca altfel degeaba avem energie verde, dar nu are cine s-o mai consume", a spus Ponta.

Un alt element de negociree continut de mandatul primit de premier pentru Bruxelles se refera la protejarea consumatorului vulnerabil in fata cresterilor de preturi la energie.

"In al doilea rand, se va discuta maine - si aici iarasi Romania este unul din principalii beneficiari ai acestei politici, ma refer la politica de protectie a consumatorului vulnerabil. Se discuta la nivel european, Romania are evident o parte mai importanta a populatiei cu venituri reduse si care are nevoie in continuare de politici, asa cum de altfel am si adoptat, de sprijinire a celor cu venituri foarte mici unde cresterea pretului la energie este greu de suportat", a spus primul-ministru.

In cadrul Consiliului European se va aborda si problematica energiilor regenerabile, un alt subiect inclus in mandatul cu care seful Guvernului va merge la reuniunea de la Bruxelles.

Ponta a enumerat si doua obiective importante pentru Romania, conducta de transport gaz "Nabucco" si interconectarea energetica submarina cu Turcia, pentru care doreste sa obtina sprijin european, acestea fiind de asemenea elemente ale mandatului cu care va merge la Consiliul European..


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.