Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, pe 20 mai, o moneda din argint dedicata Anului omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena, potrivit unui comunicat al institutiei.

Caracteristicile monedei sunt urmatoarele: valoare nominala - 10 lei, metal - argint, titlu - 999‰, forma rotunda, diametru - 37 mm, greutate - 31,103 g, calitate proof, cant zimtat.

Aversul monedei reda imaginea Catedralei Patriarhale din Bucuresti, cu hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena, stema Romaniei, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominala "10 LEI" si anul de emisiune "2013".

Reversul monedei prezinta imaginea unei picturi murale din interiorul Catedralei Patriarhale din Bucuresti, reprezentand pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, inscriptiile "ANUL OMAGIAL AL SFINTILOR IMPARATI", "Constantin si Elena" si "Mediolanum 313", respectiv numele localitatii si anul in care s-a dat Edictul de toleranta religioasa.

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central, scrie MEDIAFAX.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 360 lei/bucata.

Monedele din argint dedicate Anului omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.