Guvernul a emis astazi o Ordonanta de Urgenta care vizeaza lansarea unui program de sprijinire a micilor fermieri, scrie adevarul.ro.

Ministerului Agriculturii va infiinta un fond pentru acordarea de microcredite in agricultura, din care fermierii vor putea primi pana la 75.000 euro pentru cofinantarea fermelor de familie si cel mult 25.000 euro pentru investitii care nu sunt elegibile prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

"Fondul se constituie din prevederile bugetare ale Ministerului Agriculturii, din sumele existente la dispozitia minister provenite din sumele rambursate de institutiile de credit si din sumele disponibilizate ca urmare a restituirii imprumuturilor acordate Fondurilor de Garantare pentru emiterea scrisorilor de garantiei in favoarea APDRP", se arata in textul Ordonantei de Urgenta aprobate miercuri de Guvern.

Termenul maxim de restituire a creditelor este de 10 ani, iar perioada de gratie acordata de institutiile pentru beneficiarii de microcredite credite este cuprinsa intre unu si trei ani, in functie de specificul proiectului de investitii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.