Rompetrol Rafinare, companie membra a Grupului Rompetrol, a inregistrat in T1 2013 o cifra de afaceri bruta consolidata* de 884.3 milioane USD, in scadere cu 19% fata de T1 al anului trecut.

In aceasta perioada, compania a reusit insa sa se apropie de atingerea pragului de rentabilitate (break even) prin imbunatatirea cu aproximativ 90% a rezultatului operational (EBITDA), pana la un nivel negativ de 120 de mii de USD, dar si a pierderii nete cu 60%, pana la 25 milioane USD, de la 62.6 milioane USD.

Cotatiile titeiului si ale produselor petroliere au fost in usoara scadere comparativ cu T1 din 2012, dar mult mai bune decat in ultimul trimestru din 2012, aceasta crestere avand la baza inceperea timpurie a sezonului de mentenanta in mai multe rafinarii.

Compania a continuat sa fie un contribuabil important la bugetul de stat al Romaniei, achitand 235.4 milioane USD in primul trimestru al anului 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.