Business 12 Mai 2013 11:07
YouTube, site-ul de continut video detinut de Google, a lansat proiectul canalelor platite, pe baza de abonament, care ofera clientilor, contra cost, continut de film si televiziune in regim profesionist, in concurenta cu servicii precum Netflix, transmite Bloomberg.

In faza initiala, serviciile platite vor fi disponibile in regim limitat, cu 30 de canale partenere, variind de la "Sesame Street" la "Ultimate Fighting Championship", la un pret de aproximativ 2,99 dolari pe luna pentru un canal, a anuntat YouTube intr-o conferinta.

YouTube va gazdui serviciile oferite de distribuitori, model care presupune costuri mai reduse comparativ cu Netflix, care cumpara licente de la producatorii de continut. Serviciul video al Google va reusi astfel sa evite riscurile presupuse de crearea de continut, imbogatind totodata oferta disponibila clientilor.

Primele 30 de canale platite disponibile pe YouTube fac parte dintr-un program pilot, a declarat in conferinta Malik Ducard, director in cadrul companiei.

"Acesta este numai inceputul",
a afirmat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.