Ministerul Economiei a primit zece scrisori de intentie pentru combinatul Oltchim Ramnicu Valcea si cate sase oferte pentru Cupru Min si Plafar, iar Aversa nu va mai fi vanduta pe bucati, ci pentru intreaga instalatie, a declarat joi ministrul de resort, Varujan Vosganian.

Pentru Oltchim au fost primite 10 scrisori de intentie de la companii mari din India, Qatar, Marea Britanie, Germania, Israel sau Azerbaijan, unele dintre acestea vizitand chiar combinatul, potrivit ministrului, citat de MEDIAFAX.

"Eu nu va pot da acum numele acestora, numele celor care au vizitat Oltchim devin publice. De ce nu le pot face eu publice numele? Pentru ca pentru a intra in circuitul public trebuie sa semneze un act de confidentialitate, pentru ca orice firma care doreste sa fie implicata activ trebuie sa semneze un document ca informatiile pe care le primeste nu le va face publice si atunci vizitand Oltchim evident ca devin de notorietate aceste firme in ceea ce priveste interesul lor", a afirmat Vosganian intr-o conferinta de presa.

Autoritatile romane s-au angajat prin acordul cu FMI sa privatizeze Oltchim, in caz contrar compania urmand sa intre in lichidare.

Referindu-se la Cupru Min Abrud, Vosganian a aratat ca ofertele sunt din partea unor mari companii din industria cuprului, din Rusia, Europa si America de Nord. In cazul Plafar, ministrul a mentionat ca saptamana viitoare va inainta un memorandum de scoatere din categoria companiilor de interes national pentru a putea fi privatizata mai usor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.