Business 6 Mai 2013 11:40
Gazprom si MOL vor sa infiinteze o companie mixta in Romania pentru extractia de petrol, scrie MEDIAFAX.

Compania petroliera sarba NIS, controlata de Gazprom, si grupul ungar MOL intentioneaza sa infiinteze o companie mixta in Romania pentru activitati upstream, de extractie de titei, a delarat directorul general al NIS, Kiril Kravchenko, intr-un interviu acordat revistei ungare Figyelo.

"Suntem in relatii bune cu ambele companii (OMV si MOL - n.r.) la nivel de conducere. Ii consideram in primul rand parteneri: spre exemplu, in Romania am planificat impreuna cu MOL o companie mixta in sectorul upstream. Totodata, cooperam si in sectorul downstream (rafinare si distributie - n.r.). In Serbia, suntem furnizori ai retelelor lor de statii de alimentare.

In alte tari, in Romania si Bosnia-Hertegovina, cumparam de la ei. Deci, in primul rand ne consideram parteneri. Pe de alta parte, suntem competitori in privinta retelelor de benzinarii", a afirmat seful NIS, intrebat cum vede OMV (Austria) si MOL, drept competitori sau parteneri de afaceri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.